Twee nieuwe pedalen van Electro-Harmonix: Blurst en Operation Overlord

Op het vlak waar envelope filtering samenkomt met phase-achtige oscillatie vinden we het nieuwe pedaal van Electro Harmonix genaamd de Blurst. Het tweede nieuwe pedaal van Electro-Harmonix is een multi-instrument overdrive/distortion met de naam Operation Overlord. Hij werkt met gitaar, bas, toetsen en vele andere elektronische instrumenten.

Electro Harmonix Blurst en Overlord

Blurst

De Blurst kan gebruikt worden met een expression pedaal en heeft een hele reeks bijzondere geluiden in huis. Van Wah-achtig en funky tot effecten die doen denken aan de BBC Radiophonic Workshop… Zoals met wel meer EHX innovaties is het moeilijk uit te leggen en kun je beter zelf luisteren naar enkele voorbeelden in onderstaande video.

De Blurst heeft een analoog low-pass filter met instelbare resonantie, drie modulatie golfvormen, tap tempo met tap-divide en EXP controle over de Range, Rate of Filter. Echt een pedaal voor de experimentele muzikant.

Operation Overlord

Dit pedaal gebruikt JFET versterking voor een buisachtige overdrive en heeft een boost circuit voor extra overdrive die nog voor de gain toegevoegd wordt. Met EQ-regelaars voor treble, mid en bass en bovendien een Dry Blend kun je alle kanten op, terwijl dubbele inputs en outputs vele toepassingsmogelijkheden geven voor de multi-instrumentalist.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers liken dit: